Prije nešto više od dva mjeseca pisali smo o iznenada preminulom 52-godišnjem Ademu Gredelju, šefu obezbjeđenja prvog tima Crystal Palace iz Londona, te načinu kako je tada njegov klub odao  posljednju počast svom uzornom uposlenikua sada iz Londona stiže vijest kako je Crystal Palace odao dodatnu počast.

Naime, tada je njegov klub  Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52 minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog obezbjeđenja.

Uz to su se dirljivimm porukama na oficijelnoj web stranici FC  Crystal Palace od Adema Gredelja oprostili i članovi kluba.

Proteklog vikenada ovaj engleski premijerligaš  otišao je korak dalje i u svom Selhurst Park-u u znak sjećanja  na njegov veliki doprinos sigurnosti kluba, uz natipis “In loving memory of Adem Gredelj” postavio klupu koja će vječno  podsjećati na Adema Gredelja.

Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, i nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata. Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace, javlja BHDinfodesk.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here