Ermedin Demirović koji se nalazi u St.Gallenu na posudbi iz španskog Alavesa iza sebe ima sjajnu sezonu. Potencijalni član A selekcije Bosne i Hercegovine u 16 utakmica ove sezone postigao je 9 pogodaka.

U posljednje vrijeme pišu mediji da su za njegove usluge ozbiljno zainteresovani u Stuttgartu, a povodom tih natpisa se oglasio i sam Demirović.

Ja sam trenutno s porodicom u Hamburgu, a vraćam se u Švicarsku početkom iduće sedmice. Važno je da svi ostanemo zdravi. Pročitao sam i ja da me žele ljudi iz Stuttgarta i da sam im zanimljiv. Iskreno, o tim pitanjima brine moj agent i zapravo nemam pojma gdje ću igrati naredne sezone. Fokusiran sam na St. Gallen, vrlo mi je važno kako ćemo završiti sezonu i čini mi se da je ovaj klub dobra opcija i za narednu. Bilo bi dobro da ostanemo zajedno, dobro nam ide, ali bi St. Gallen morao da me otkupi od Alavesa”, rekao je Demirović.

Dodao je i da mu je jako žao što je odgođen baraž za EP te da se nada da će dobiti poziv u reprezentaciju BiH.

“Ono što moram reći jeste i da mi je jako žao što je odgođen baraž za Evropsko prvenstvo, a nadam se da ću sljedeći put biti pozvan za Bosnu i Hercegovinu. Osjećam se spremno i mislim da mogu biti u A timu nacionalne selekcije. Do sada sam igrao samo za U-21 tim”, istakao je Demirović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here