Napadač naše mlade reprezentacije Ermedin Demirović koji je iz Alavesa došao na posudbu u St.Gallen, nalazi se u sjajnoj formi i u šest utakmica postigao je četiri pogotka, te upisao jednu asistenciju.

Odlična odluka i još bolji učinak bilo je dovoljno daza razgovor za švicarski Blick.ch.

“Alaves me je želio zadržati, ali kao trećeg napadača. Bilo je više ponuda za promjenu sredine, ali sam se za St. Gallen odlučio nakon razgovora sa trenerom Zeidlerom. Odlučila je i udaljenost do Hamburga gdje mi žive roditelji i djevojka, jer sam prije putovao četiri sata, a sada samo sat do kuće. Sada me porodica puno češće posjećuje, a i ja njih, što mi puno znači” govori Demirović.

Blick.ch prisjetio se Demirovićevog debija u Španiji. Prvi susret bio je duel protiv Barcelone na Nou Campu u kojem je Barca slavila sa 2:1 golom tek u 84. minuti. Demirović je u igru ušao u 89. minuti, a kasnije navodno tražio dres od Messija koji je upravo svojim golom donio pobjedu Barci.

“Ne, nisam tražio Messijev dres. Zamijenio sam dres sa Rakitićem. On je Hrvat, čestitao sam mu nakon utakmice. Bio sam malo nervozan, jer sam više od običnog navijača”, rekao je Demirović.

Ermedin Demirović je za našu mladu reprezentaciju odigrao 11 utakmica i postigao četiri pogotka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here