Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović nalazi se u fantastičnoj formi budući da je direktno učestvovao u deset golova Freiburga u posljednjih osam utakmica.

Zmaj nije imao baš najbolji početak u Freiburgu u koji je stigao ljetos iz St. Gallena, te je dobijao šansu na kapaljku, no na kraju je svojim zalaganjem postao neizostavan član prvog tima.

Ipak, i kada nije dobijao previše prilike za igru, Demirović se nije bunio već je podržavao svoje klupske saigrače.

– Freiburg je kao porodica, svi se držimo zajedno. Kada sam igrao malo, nikada nisam bio sam. Uvijek sam se osjećao važnim čak i od direktnih konkurenata za moju poziciju, rekao je Demirović za Spox.

Novi izazov za Demirovića i Freiburg je već danas protiv Wolfsburga i u slučaju gostujuće pobjede, četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka biće udaljeno svega dva boda, no naš napadač ne razmišlja o izlasku u Evropu.

– Ako sada krenem da buncam o Evropi, to će izazvati probleme u klubu, kroz smijeh je kazao Demirović, te zatim nastavio:

– Imamo odličan tim zaista sa svim vrstama igrača u njemu. Ratnici, kreativci i svi ostali, svi se uklapamo veoma dobro i odličan smo tim. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here