U susretu 3. kola Lige nacija BiH je remizirala (0:0) na Bilinpom polju protiv Nizozemske, a selektor Zmajeva, Dušan Bajević na press  press konferenciji rekao:

“Znali smo prije utakmice šta nas čeka, prije svega čestitam igračima na izuzetno dobroj borbenosti zalaganju i igri koja nije prihvatliva od strane igrača, na kraju kako smo je odigrali bili smo ti koji smo imali dvije tri zrelije šanse, iako su oni mogli postići gol pred kraj”, rekao je selektor Bajević i nastavio je:

“Raduje me što žele i hoće, moraju da imaju odnos i povjerenje koje im daje snagu, želju i uvjerenje da budu bolji”.

Selektor je istakao da će ostati na klupi do kraja Lige nacija.

“Imam ugovor do posljednje utakmice Lige nacija”, istakao je Bajević i nastavio je o utakmici sa Sjevernom Irskom i ovoj večeras.

“Rekao sam i posljednji put, radi se o dvije različite utakmice, željeli smo da prođemo baraž i idemo na Euro, to je razočaralo sve nas što ne idemo, ali ne mogu reći da igrači nisu uspjeli da urade sve što su mogli, promašeni penali su dio igre, otišli ste malo i van nekih stvari koji igračima ne trebaju, neću vam ja držati predavanje, ova dva boda nam vrijede dosta, idemo Poljskoj da pokušamo da dobijemo i da ne budemo posljednji”.

Za kraj je zaključio:

“Rekao sam da ova zemlja ima izuzetno dobre igrače, mlade igrače koji igraju vani, na ovoj utakmici su neki igrali, neki će igrati protiv Poljske. Nismo na zavidnoj fizičkoj spremi, igrači daju sve od sebe, moramo mijenjati non-stop. Čitav tim je pomogao trojici ili četvorici da budu na zavidnom nivou”, završio je izlaganje selektor.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here