Press konferencija uoči duela Italije i BiH održana je na stadionu „Artemio Franchi“ u Firenci, a selektor BiH Dušan Bajević obratio se prisutnim novinarima.

“Prije svega želim da svi budemo zdravi, jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila”, rekao je Bajević i nastavio:

„Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi.”

Jedno od pitanja glasilo je od koga nam prijeti najveća opasnost na šta je selektor odgovorio:

“Ima dosta dobrih igrača, svakoga cijenimo, ali ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao, posebno što ima nekih pojedinaca koji su u vrhu dugi niz godina.”

Bajević nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će naš tim igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice.

Italijanske novinare je zanimalo i to da li se pojavljuje neki novi Edin Džeko, a selektor je biranim riječima govorio o kapitenu i naglasio da je on jedinstven i kao igrač i kao čovjek. Bajević je dodao da će Džeko uvijek biti dio reprezentacije bez obzira koliko trajala njegova igračka karijera.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here