Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je nakon današnjeg spiska govorio o aktuelnim reprezentativnim temama.

– Cilj reprezentacije u Ligi nacija je da budemo plasirani što više, mislim na prva tri mjesta koje će biti to niko ne može potvrditi. U utakmicama sa Italijom, Poljskom i Nizozemskom treba dati sve od sebe i probati se plasirati što je moguće bolje. Zadovoljan bih bio sa šest bodova iz tri utakmice sa ova tri protivnika. Želja mi je da se svi okupimo i da koronavirus ne ostavi traga na naše reprezentativce. Da dođemo svi živi i zdravi. Okupljamo se 31. u Zenici gdje ćemo biti do trećeg kada idemo u Italiju. Upoznat ćemo se za ta tri dana i prema tome imat ćemo sve uslove u centru gdje se možemo ta tri dana osjećati koliko je moguće dobro, istakao je selektor, te zatim dodao:

– Utakmice su veoma važne, ove dvije utakmice će nam koristiti da vidimo određene stvari, te da vidimo da li možemo nastaviti sa ovim što želimo. Dvije jake ekipe nas sada očekuju, te je to prava prilika da vidimo šta će odgovarati ekipi za baraž.

– Sve su mjere poduzete da imamo najbolji tretman. Ponašaćemo se kako treba, mislim da će sve biti onako kako je planirano, ali nikad se ne zna. Mislim da svi ti igrači mogu da dođu i svima vjerujemo. Imamo na spisku sve ukupno 45 igrača i onda smo analizom došli do ovih 27. Ovako sada nabrajajući igrače koji zaslužuju ili ne nema smisla. Svi oni zaslužuju, ali kada će, za to postoji spisak. Ima 27 igrača za ova dva susreta, vidjećemo šta se dešava, cilj nam je najveći u baražu, želimo na Euro i zaista vjerujem u to. Igrači se ovdje potcjenjuju, ali mi smo napravili sve što smo htjeli i željeli, ne tražim ja da vjeruju nama već kažem da smo do kraja ozbiljno uradili ovo. Nekome se sviđa, nekome ne.

– Teško je igrati pred praznim tribinama. Još ta korona djeluje i baca nas desno-lijevo. Nikada niste sigurni kakvi će igrači biti, ali vjerujemo da će se naći rješenje da ode koronavirus. Ja vjerujem da ćemo dočekati utakmice i pred našim navijačima. To bi nam puno značilo, doživio sam to i u Zenici i vani gdje sam pratio reprezentaciju. To nam je najveća podrška.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here