Tottenham ispao je iz Evropske lige u osmini finala od Dinama s ukupnih 3:2, a trener Spursa Jose Mourinho je bio utučen na konferenciji za medije nakon utakmice u Zagrebu.

“Dinamo je pokazao puno više želje za pobjedom. Nije nas Dinamo iznenadio. Prije utakmice sam rekao igračima da igraju na pobjedu, da zaborave na to da možemo izgubiti 1:0 ili igrati neriješeno. Tražio sam od njih da igraju na pobjedu, i na poluvremenu sam na 0:0 govorio da nastave igrati tako”, kaže Mourinho i nastavlja:

“Dinamo je imao želju dokazati svijetu da su kvalitetna ekipa, igrali su sa mnogo želje, čak bih rekao i profesionalizma. Profesionalizam je kada u svaku utakmicu ulazite maksimalno i tek tada dolaze na scenu nogometni kvaliteti igrača. Njihov pristup igri je bio bolji od našeg. Brine me što me igrači ne slušaju, ali ne mogu o tome pričati pred novinarima, nadam se da to shvatate”, poručio je Mourinho.

Mislav Oršić je postigao sva tri pogotka za Dinamo, a Mourinho je bio posebno razočaran na svoje igrače radi toga.

“Vjerovali ili ne, moji igrači su gledali i gledali i gledali Oršićeve snimke. Imali su sve informacije o njemu prije utakmice. Golovi koje nam je zabio smo već vidjeli i ranije od njega i čestitam mu na sjajnoj utakmici”, rekao je Mourinho.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here