Naš nekadašnji reprezentativac Senijad Ibričić koji se je povezivao u proteklim mjesecima sa klubovima iz Premijer lige BiH i to sa Sarajevom i Tuzla City, novim ugovorom sa Domžalama otkrio je gdje će završiti svoju nogometnu karijeru.

Naime, on je potpisao sa Domžalama ugovor do čak 2024. godine i to mu je najduži ugovor u karijeri.

Za službenu stranicu Domžala otkrio je zašto se odlučio za produženje ugovora.

“Izuzetno mi je drago što sam produžio ugovor sa klubom kakav je Domžale. Također moram priznati da sam potpisao najdraži i najduži ugovor u karijeri. Čast mi je, da mi je klub ponudio takvu priliku. Defintivno ovdje ću ostati i nakon karijere, tako da na odmor odlazim najsretniji,” izjavio je 34-godišnji kapiten Domžala Senijad Ibričić.

Na pitanje zašto se je odlučio na produženje ugovora, naš nekadašnji reprezentativac bio je jasan.

“Tu sam već tri godine i mnoge stvari mi ovdje odgovaraju. Mnogo toga lijepoga ovdje sam doživio i u klubu se odlično radi sa mladima, kao i sa nama malo starijim igračima, a to je jako bitno. O klubu zaista mislim sve najbolje i kada se je pružila prilika da nastavimo saradnju, bez razmišljanja sam potpisao novi ugovor.”

Domžale ove sezone su nešto slabije krenule u prvenstvo i jesenji dio su završile na šestom mjestu.

“Otkad sam član Domžala, ovo je najslabiji jesenji dio prvenstva za nas, ali mislim da dolazimo u pravu formu, a to potvrđuju i posljednji rezultati koje smo postigli. Cilj naš ostaje isti, a to je izlazak u Evropu. Što se tiče mojih ciljeva, želim uvijek igrati što bolje mogu, a samim tim i moji saigrači.”

Domžale su dovele mnogo igrača, a zamijenile i trenera.

“Svaka promijenja zahtjeva svoje vrijeme i strpljenje. U ekipi je mnogo novih igrača, kao i novi trener i to nije lako, ali kao što sam rekao cilj ostaje isti i mislim da ćemo uspjeti u tome.”

Senijad Ibričić je u Sloveniji već četiri godine, a prije Domžala je igrao za Koper.

“Ovdje sam četiri godine i o životu ovdje mislim sve najljepše. Defintivno sa životom ovdje ću nastaviti i nakon karijere. Ovdje mi je porodica osjećaju se ovdje odlično i naravno to je isto utjecalo na potpis novog ugovora, o kojem nisam puno razmišljao. Stvari su ovdje uređenje u svakom pogledu, tako da radujem se ostanku u Sloveniji,” rekao je za kraj razgovora Senijad Ibričić.

Senijad Ibričić je rođen u Kotor Varošu, a odrastao je u Sanskom Mostu gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Pored BiH i Slovenije, igrao je još u Hrvatskoj, Rusiji, Turskoj, Makedoniji i Iranu.

Za našu reprezentaciju je odigrao 44 utakmice i postigao četiri pogotka.

Dok je za Domžale u nepune tri sezone odigrao 99 utakmica i postigao 33 pogotka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here