Iz nogometnog kluba Željezničar večeras su se oglasili povodom informacija, kako su kazali, u pojedinim medijima, a tiču se optužbe o učešću predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar Samira Cerića u jednoj od aktuelnih afera.

Podsjećamo, jedan portal, objavio je danas da je Cerić bio osoba koja je dostavila krivotvorene profakture na osnovu kojih su kasnije vršena plaćanja spornih respiratora nabavljenih iz Kine preko “Srebrne maline” Fikreta Hodžića. U tekstu se navodi da je Cerić posredovao Kinezima i slao krivotvorene profakture.

No, iz Željezničara su večeras prenijeli Cerićevu izjavu kojom u potpunosti opovrgava sve optužbe.

– Upoznat sam s određenim brojem optužbi koje su danas objavljene preko nekoliko medijskih kanala. Optužbe koje su objavljene nisu utemeljene i u potpunosti ih opovrgavam. Optužbe su u potpunosti netačne i sadrže ono što se zove “dezinformacija”, odnosno prenošenje neistinitog sadržaja. Predmete na kojima rade nadležni organi nije prikladno komentarisati pogotovo onda kada se radi o istrazi koja je u toku. S moje strane mogu samo potvrditi da nisam predmet bilo kakve istrage, niti očekujem da ću to biti, upravo iz razloga netačnosti objavljenih tvrdnji. Ne želim komentarisati krivične istrage protiv drugih osoba, bile te osobe meni poznate ili ne. Smatram da je neumjesno od strane medija što pokušavaju utjecati na pravne procese te oklevetati moje ime putem medijske hajke u političke ili bile koje druge beskrupulozne svrhe. Još jednom ponavljam da u potpunosti opovrgavam bilo kakvo učešće u bilo kakvim nezakonitim radnjama te obavještavam javnost da ću razmotriti koje su moje zakonske mogućnosti kada su u pitanju tekstovi koji su usmjereni na lažno predstavljanje činjenica i rušenja mog ugleda, istakao je Samir Cerić, predsjednik FK Željezničar.

(penal.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here