Robert Prosinecki & Edin Dzeko
Robert Prosinecki & Edin Dzeko

Donosimo vam izjave kapitena naše reprezentacije Edina Džeke i selektora Roberta Prosinečkog, nakon pobjede nad Lihtenštajnom 5:0.

“Očekivana pobjeda, mada smo se patili više nego što smo mislili. U duel smo vjerovatno ušli opušteno, s obzirom da za tri dana igramo sa Armenijom. Ipak, ne znam da je u posljednje vrijeme neko pobijedio Lihtenštajn sa 5:0. Rezultatom možemo biti zadovoljni, ali igra mora biti bolja. Vjerujem da će u Armeniji biti bolje. Mi do kraja moramo dobiti sve susrete, pa tek onda gledati ostale rezultate. Finci su pobijedili i mislim da su izbacili Grke iz utrke za drugo mjesto. Imamo još utakmica do kraja i moramo pokušati sve da pobijedimo”, rekao je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

“Dosta teško smo došli do ove pobjede, u nekih posljednjih petnaest minuta sve je otvorio drugi gol i poslije je bilo lakše. Teško je igrati protiv ekipe koja se zatvori, a možda nismo bili dobri ni trkački, no na kraju je ispalo dobro. Moram čestitati ekipi, možda je 5:0 malo previsoko, ali sve se otvorilo na kraju. Da smo dali drugi gol na vrijeme, sigurno bi bio drugačiji tok utakmice. Mi se moramo sada pripremati za ono što dolazi, Armenija nam slijedi, koja je namučila Italiju i to sigurno neće biti nimalo laka utakmica”, kazao je nakon utakmice naš selektor Robert Prosinečki.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here