Dušan Bajević objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće susrete Lige nacija protiv Holandije i Poljske, a zajedno sa svojim pomoćnicima odgovarao je i na pitanja novinara u vezi spiska i spomenutih utakmica.

Član stručnog štaba Rusmir Cviko odgovorio je na pitanje zašto na spisku nema Senada Lulića i Ermedina Demirovića.

“Razgovarali smo sa Lulićem, imao je nezgodnu povredu i neće biti na raspolaganju za naredne utakmice. Nadamo se da će biti spreman za baraž i oktobarske utakmice. Što se tiče Ermedina Demirovića, on ima pravo nastupa za U21 BiH i u dogovoru sa selektorom Starčevićem smo odlučili da još uvijek igra za mladu selekciju. Pratimo ga i on je na našem širem spisku. Naravno, pratimo sve potencijalne igrače i ne ne znači da oni neće biti na spisku u narednom periodu”, istakao je Rusmir Cviko i prokomentarisao pozivanje Bešića i Šabanadžovića:

“Muhamed Bešić nije bio standardan u posljednje vrijeme, ali je svojim prijašnjim nastupima zaslužio poziv. On je uvijek ostavljao srce na terenu i selektor i stručni štab su procijenili da može pomoći reprezentaciji u ovom trenutku. U budućnosti najozbiljnije računamo na njega i on bi trebao iznijeti najveći teret u narednim susretima i baražu. Šabanadžović je jedan od najperspektvinijih naših mladih igrača. Prošao je sve naše omladinske selekcije, bio je jedan od najboljih u U15, U17, U19 i U21. Stav i mišljenje našeg stručnog štaba na čelu sa selektorom Bajevićem je da pružamo šansu mladim igračima. Odlučili smo da to u ovom momentu bude Šabanadžović, koji još uvijek ima pravo nastupa za U21. Želimo da osjeti atmosferu u A selekciju. Naravno, ako se pokaže i dokaže ostat će u A timu. Vagali smo između Demirovića i Šabanadžovića, ali smo izabrali Šabanadžovića. Smatramo da nekada ni minutaža ne mora biti presudna za poziv.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here