Španski mediji sve više pišu o dolasku Miralema Pjanića u Barcelonu, a “Marca” je napravila kratku analizu, šta bi bh reprezentativac donio Barceloni na terenu.

Sergio Busquets i Frenkie de Jong su starteri, a s obzirom na to da je Arthur Melo odlučan u namjeri da ostane na Camp Nou stadionu, reprezentativac Bosne i Hercegovine vjerovatno će doći na mjesto Ivana Rakitića ili Artura Vidala, piše Marca.

“Pjanić je igrač sličnog profila kao i Ivan Rakitić i posjeduje vještine zahvaljući kojim bi se mogao savršeno uklopiti u stil igre koji preferira Quique Setien. Od dolaska iz Rome Pjanić je bio mozak Juventusove sredine terena, a pokazao je inteligenciju i razumijevanje taktike kakvo nema mnogo igrača koji igraju u veznom redu”, navodi Marca.

Marca navodi kako je Pjanićeva pas igra izuzetno precizna, kao i da ima mnogo bolju “dugu loptu” od većine trenutnih igrača Barcelone.

“Ipak ono što je kod njega najimpresivnije je njegova konstantnost. Rijetko je propuštao utakmice zbog povreda”, navodi Marca.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here