Nastavlja se paklena sezona za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar.

Ovogodišnji nevjerovatan ritam mlada Mostarka nastavlja na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Rim će u periodu od 11.08 do 17.08. bit će domaćin Europskog prvenstva u plivanju na kome će sudjelovati najbolji plivači Starog kontinenta.

Na ovom prvenstvu sudjelovat će i naša najbolja plivačica Lana Pudar, gdje će plivati svoje tri najjače discipline 50, 100 i 200 metara delfin.

Lana sa svojim stručnim timom, trenerima Damirom Đedovićem, Goranom Grahovcem i fizioterapeutom Miodragom Ranđelovićem već sutra putuje u Rim, gdje će trenirati i pripremati se do početka prvenstva.

Svoj prvi nastup imat će 12.8. u kvalifikacijama discipline 50m delfin. 14.8. na programu su kvalifikacije u disciplini 100m delfin, dok je 16.8. očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200m delfin.

Nakon vrlo napornog rasporeda takmičanja u prethodnom periodu, gdje je Lana u svega 20 dana nastupila na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, Mediteranskim igrama u Alžiru i na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, iz njenog kluba su nam rekli da su period od njenog zadnjeg nastupa pokušali maksimalno iskoristiti da se Lana regenerira i pripemi za ovo prvenstvo, na kojem će Lana po prvi put sudjelovati.

Iz “Orke” kažu da je i ovu fazu priprema Lana odlično odradila, te da se dobro pripremila za ovo prvenstvo na kome su svoje učešće potvrdili svi najbolji plivači iz Europe, tako da će konkurencija biti na najvećoj razini.

Profesor Damir Đedović, predsjednik kluba i jedan od Laninih trenera, ovom prilikom rekao je da se nadaju da će Lana i na ovom prvenstvu još jednom pokazati da pripada samom vrhu svjetskog plivanja.

“Nakon vrlo zahtjevnog i izazovnog perioda koji je iza nas, najbitnije je da je Lana zdrava, da nema nikakvih povreda i da je spremna za njen prvi nastup na seniorskom prvenstvu Europe, gdje će biti jedna od najmlađih plivačica. Svima nama koji smo dio njenog stručnog tima bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ovog vrlo uspješnog perioda koji je iza Lane”, rekao je Đedović i dodao:

“Ali tu je i osjećaj jedne vrlo velike odgovornosti za Lanino psihofizičko zdravlje, tako da su se sve komponente trenažnog procesa i oporavka morale vrlo temeljito i pažljivo složiti. Jer zaista raspored takmičenja koji je iza nas bio je strašno gust i naporan, tako da je bilo izuzetno teško na svakom od ovih takmičenja biti u dobroj formi. Smatram da smo svi zajedno odradili dosta dobar posao i želja nam je da ovo prvenstvo kruniše dobrim nastupom, sa kojim ćemo svi mi, a prvenstveno Lana, biti zadovoljni.”

Profesor Đedović je također rekao da će Klub vodenih sportova “Orka” po povratku sa prvenstva u našu zemlju, zahvaliti i uručiti prigodna priznanja i zahvalnice svima koji su podržali Lanu i njen tim u proteklom periodu i na taj način im omogućili da se adekvatno pripreme za ova takmičenja.

Pored Lane, našu državu će na ovom prvenstvu predstavljati plivači Adi Mešetović iz Plivačkog kluba “Borac” iz Banja Luke i Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba “Olymp”, također iz Banja Luke.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here