Poput dana kada je bio na travnjaku kao igrač, tako bi u najkraćem mogao zvučati razgovor s Farukom Hadžibegićem u vezi s protivnikom bordo tima u prvom pretkolu Lige prvaka. Dok je nosio dres tima s Koševa, legendarni defanzivac nije pomišljao na predaju, a ni ovog puta to nikako ne vidi kao mogućnost, piše Avaz.

Sarajevo će igrati dvomeč protiv Celtica, a Hadžibegić je mišljenja kako ekipa treba biti hrabra, prihvatiti izazov i gajiti optimizam.

“Jeste Celtic težak protivnik. Ali mi stalno govorimo kako želimo igrati Evropu, pa onda trebamo dati sve do sebe kako bismo bili bolji od protivnika. Uostalom, i Seltik igra prvo pretkolo Lige prvaka, kao i mi. Ne trebamo se zanositi, ali treba stvari prihvatiti s dozom optimizma. To je protivnik koji ima tradiciju, ali nije to više kao što je nekada bilo. Poštujem protivnika, ali hoću da vjerujem u našu ekipu”, kaže Hadžibegić za Avaz.

Traumatičan prošlogodišnji nastup Sarajeva u Evropi nezaobilazna je tema, a Hadžibegić sve vidi kao novu priliku.

“Ovo je izvanredna prilika da vidimo jesmo li naučili nešto od utakmice protiv Atalante. Mislim da smo već mogli vidjeti da se stvar mijenjala pozitivno. Od tada je Sarajevo išlo putem uspjeha”, naglašava nekadašnji defanzivac tima s Koševa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here