Roger Federer
Roger Federer

Jedan od najboljih tenisera na svijetu Roger Federer, još ne planira završiti karijeru, ali je otkrio sa čime se želi baviti nakon karijere.

“Volio bih jednog dana mlade podučavati tenisu. I volio bih da to bude u akademiji Rafaela Nadala. Ako moja djeca budu željela igrati tenis, definitivno ću ih poslati tamo”, rekao je Federer.

Poznato je da su Federer i Nadal veliki prijatelji, a prije tri godine je Nadal podijelio svoju ideju o Akademiji sa Federerom kada su igrali u Međunarodnoj teniskoj ligi u Indiji.

“Mislim da je za nas obojicu sjajno što smo ovako dobri prijatelji i što imamo sada taj veliki poduhvat, Akademiju Rafael Nadal. Rekao mi je sve o tome kada smo igrali u Indiji. Bili smo zajedno u avionu i tada sam ga pitao da mi kaže nešto o Akademiji koju pravi na Mallorci. Rekao mi je sve o tome”, izjavio je Federer prije dvije godine na Laver Cupu.

Rafael Nadal nedavno se je oženio sa dugogodišnjom djevojkom Xiscom i mnogi su očekivali da će Federer biti prisutan na ceremoniji vjenčanja.

“Nisam bio pozvan, ali to nisam ni očekivao. Nije problem, uopšte. Čestitao sam mu u subotu i nisam očekivao odgovor. Znam da je imao boljih stvari da uradi. Recimo da sve to proslavi kako valja. Biću zadovoljan da ga poslije pitam kako je sve prošlo”, zaključio je Federer.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here