Adnan Ćatić
Adnan Ćatić

Petorostruki svjetski bokserski šampion Adnan Ćatić koji na međunarodnoj sceni nastupa pod imenom Felix Sturm od aprila je u pritvoru u njemačkom Kelnu.

Ćatić je uhapšen zbog optužbi za propuste u plaćanju poreza, a kako su pisali njemački mediji u pritvoru je zadržan zato što pored njemačkog pasoša posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine, te bi mogao pobjeći iz države.

Reprezentacija.ba portal poslao je upit Ambasadi BiH u Njemačkoj o ovom slučaju, uz upit da li su pružili pomoć bh. državljaninu koji se nalazi u pritvoru u stranoj državi. Prvi put bez odgovora, a nakon ponovljenog upita smo dobili odgovor da se obratimo Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Iz te institucije nismo dobili nikakav odgovor.

Amabasada Njemačke u BiH također nam nije dala više informacija, osim da je za slučaj nadležno tužilaštvo u Kelnu i da se obratimo Ambasadi BiH u Njemačkoj.

Njemački sud je bh. bokseru u augustu produžio pritvor, a advokat Felixa Sturma je uložio žalbu, te najavio da je siguran da će sud nakon što sagleda svu dokumentaciju pustiti na slobodu njegovog branjenika.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here