Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Željezničara odlučeno je da će nastaviti pravnu borbu i uputiti žalbu Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH a potom, ukoliko bude potrebno i u UEFA-i u cilju zaštite kluba, nakon što je klub dobio odluku Drugostepene komisije za licenciranje kojom je dobijena žalba kluba sa Grbavice za neizdavanje licence za nastup u evropskim takmičenjima.

Na narednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja će biti održana 15. juna, Upravni odbor prezentovat će članovima Skupštine izvještaj o radu za period od 1. januara te ponuditi mandate na raspolaganje.

Fudbalski klub Željezničar posebno izražava zabrinutost u postupanju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je bez zvanične obavijesti Drugostepene komisije u procesu licenciranja već dan ranije obavijestio buduće potencijalne klubove o njihovom nastupu što stavlja dodatnu mrlju na Odluku i način kako se postupalo. Na kraju, postoje identični slučajevi gdje je UEFA donosila odluke u korist klubova poput Željezničara čak i ako se desilo kašnjenje od nekoliko dana, ukoliko bi se i tako gledalo, jer se gledalo postupanje u dobroj namjeri i pomenuto dugovanje je u potpunosti izmireno – navodi se u saopćenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here