Jedan smo od rijetkih portala koji posebnu pažnju poklanja mladim talentima i ponosno možemo reći da smo još 2014. godine pisali o tadašnjem kapitenu kadetske selekcije St.Poltena Ahmetu Muhamedbegoviću.

Naš tekst u “Avazovom Sportu” 2014. godine o Ahmetu Muhamedbegoviću.

Sada nakon šest godina opet pišemo o Muhamedbegoviću, ali ovaj put o igraču koji je prošao sve omladinske selekcije St.Poltena i sada kao 22-godišnji nogometaš  standardni je prvotimac prvog tima St.Poltena.

Nakon osam odigranih kola austrijske Bundeslige, ekipa St.Poltena zauzima odlično 5. mjesto, a Muhamedbegović je u posljednjem kolu u Beču postigao i pogodak u remiju sa Austriom (1:1). Mi smo ga kontaktirali, a on je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com.

Standardni ste prvotimac St.Poltena, na posljednoj utakmici postigli ste i pogodak, 5. ste na tabeli trenutno. Možete li nam reći kako ste zadovoljni svojim igrama, klubom i koji vam je cilj?

“Sa svojim igrama sam zadovoljan, ali uvijek želim biti bolji, to mi je motivacija iz utakmice u utakmicu. Zadnju sezonu smo se borili za opstanak, a sada smo trenutno na 5. mjestu i cilj nam je naravno da se držimo u gornjoj polovini tabele.“

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

“Igrati jednog dana u Ligi prvaka.“

Da li pratite utakmice naše reprezentacije i da li bi se odazvali pozivu selektora BiH?

“Pratim utakmice reprezentacije redovno i naravno da mi je san zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali kontakta sa Nogometnim savezom BiH nažalost još nisam imao, rekao je za bhlopta.com mladi stoper Ahmet Muhamedbegović.

Nadamo se da će ljudi iz Nogometnog saveza BiH uskoro kontaktirati mladog Ahmeta Muhamedbegovića i da će ubrzo zaigrati zajedno u reprezentaciji sa Miralemom Pjanićem, koji je iz Kalesije kao i mladi Muhamedbegović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here