Bh. plivačica Amina Kajtaz je izabrana za Miss sporta Hrvatske, a kako kaže, bila joj je čast i zadovoljstvo biti u takvom društvu i na kraju ponijeti tu laskavu nagradu.

Kajtaz našla u finalu među ukupno 13 djevojaka koje se bave različitim sportovima, od gimnastike, preko atletike, nogometa, stonog tenisa pa do plivanja. a na kraju je kruna pripala upravo njoj. 

Što se tiče izbora za miss, s obzirom na to da su odgođene Olimpijske igre, odlučila sam da ću prisustvovati na ovoj manifestaciji i biti dio Miss sporta Hrvatske. Mislim da je to jedno divno iskustvo i znači mi zbog toga što sam upoznala nove cure, živim u Zagrebu već tri godine i imam puno obaveza i nemam puno prilike da se družim s ljudima i upoznajem nove prijatelje. Ovaj izbor mi je donio upravo to, tako da ćemo sigurno nastaviti naše druženje, a posebno iz razloga što većina njih živi u Zagrebu – kaže Amina.

Amina ipak smatra da se ovim neće baviti u budućnosti jer, kako kaže, u njenom hodanju i oblačenju vidi se da je sportski tip, a ne model.

Lijepa nagrada, lijepa manifestacija, stvarno sam zadovoljna svime, ovo je novo iskustvo za mene i ne vjerujem da ću se ovim baviti u narednom periodu, što se i vidi u mom hodanju i oblačenju. Ipak, drago mi je da sam bila dio ove priče – istakla je Amina.

Za kraj, rekla je kako je period karantina zbog pandemije koronavirusa iskoristila kako bi maksimalno radila suhe treninge te da se sada nalazi u dobroj formi.

Što se tiče perioda u izolaciji, pronašla sam način da radim treninge na suhom, kao što su biciklizam, trčanje i ostali suhi treninzi, tako da sam u poprilično dobroj formi trenutno. Što se tiče planova za naredni period, sada nas očekuje regionalno prvenstvo ovdje u Zagrebu, a nakon toga državno prvenstvo za tri sedmice i nadam se da neće biti odgođeno. Ove godine smo trebali imati i Evropsko prvenstvo, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, pa se nadam da će se situacija s koronavirusom smiriti i da ćemo uspjeti održati ova takmičenja čim je prije moguće”, kaže Amina Kajtaz.

View this post on Instagram

🤍

A post shared by 𝓐𝓶𝓲𝓷𝓪 𝓚𝓪𝓳𝓽𝓪𝔃 (@aminakajtaz11) on

View this post on Instagram

🌺

A post shared by 𝓐𝓶𝓲𝓷𝓪 𝓚𝓪𝓳𝓽𝓪𝔃 (@aminakajtaz11) on

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here