Košarkaški dragulj iz Sanskog Mosta 15-godišnji Anel Čaušević nakon odličnih igara u dresu OKK Sana iz Sanskog Mosta, svoju karijeru nastavit će u dresu KK Koš iz Sarajeva.

Svojim odličnim igrama u OKK Sana skrenuo je na sebe pažnju brojnih klubova i samo je bilo pitanje kada će napustiti grad na devet rijeka i svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Talentovani Anel Čaušević košarku trenira od svoje osme godine, a njegov dugogodišnji trener u OKK Sana Amir Pašalić ima samo riječi hvale za njega.

“Anel već unazad nekoliko godina nema konkurenciju u ligi mladih na nivou USK-a i godinama je najbolji strijelac lige mladih. Kao pionir nastupao je i za našu kadetsku i juniorsku selekciju. Imao je više ponuda za odlazak, ali smo se odlučili poslati ga u KK Koš kod našeg Seje Bukve jer imaju izuzetno dobar rad sa mladim igračima, a u Sarajevu će nastaviti ujedno i školovanje”, rekao je za bhlopta.com Amir Pašalić.

Dugogodišnji trener mladog Anela Čauševića u OKK Sana iz Sanskog Mosta ponosno je pokazao i poruku koju je dobio od Anela kada je potpisao za KK Koš iz Sarajeva.

Anel Čaušević je boravio i na Bjelašnici u Džanan Musa Telemach košarkaškom kampu, gdje je svojim talentom, radom i zalaganjem oduševio sve trenere. Od 150 učesnika u kampu osvojio je prvo mjesto u takmičenju šutiranja trojki i ujedno bio izabran u najperspektivniju petorku kampa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here