Navijačka grupa bh. reprezentacije, popularni BH Fanaticosi, oglasili su se nakon što su danas ispred zgrade Saveza održali protest zbog imenovanja novog selektora Ivayla Peteva.

U svom saopćenju su zatražili sastanak s čelnicima Savez za dobrobit bh. nogometa.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Prethodnih dana mnogi su ispirali usta sa imenom BHF – gdje su, zašto šute, kome su se prodali? Svjesni smo da će takve vrste nebuloza uvijek biti prisutne ma šta god mi kao grupa uradili. Da smo se osvrtali na komentare internet ratnika vjerovatno već dugo i ne bi postojali. Sama “masa” koja je danas izašla je dokaz koliko je lakše tražiti promjene preko društvenih mreža, a istovremeno kuditi druge. Svjesni smo i da će nas svi opet pljuvati nakon što vjetar zapuše u nekom drugom smjeru, baš kako je i bilo u svakom zahtjevu za promjene. 

BHFanaticos ovim putem zahtijeva sastanak sa čelnicima Saveza, koji će uključivati bitne tačke za dobrobit bh. fudbala, a rezultat istog sastanka i same tačke će biti predočeni JAVNO nakon toga! Za sva daljnja dešavanja bit će obaviještene i pozvane ostale klupske navijačke grupe iz BiH. 

Nadamo se da trenutna garnitura neće napraviti grešku prethodne pa potcijeniti snagu navijača – navode iz BH Fanaticosa.

https://www.facebook.com/OfficialBHFanaticos/photos/a.10152372647570973/10158666970390973/?type=3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here