Nogometni klub Ključ u Sanici upisao je pobjedu nad Omladincem u polufinalu Kupa USK-a rezltatom 2:5, a strijelci su bili Pudić, Jodanović, Hadžić, dok A. Begić je postigao dva pogotka.

U finalu Kupa USK-a će se u subotu 08.08.2020. godine na gradskom stadionu u Velikoj Kladuši od 18:00 časova sastati Krajišnik i Ključ.

Nakon polufinalnog susreta Omladinca i Ključa, mnogi su se zapitali zašto Ključ nije igrao u svojim dresovima, već u dresovima FC Basel. Mi smo kontaktirali predsjednika NK Ključ Amera Hajdarovića, koji je u razgovoru za naš portal bhlopta.com otkrio zašto nisu igrali u svojim dresovima.

“Prije utakmice kontaktirali su nas iz Omladinca i zamolili da ne igramo u svojim tradicionalnim plavim dresovima, jer Omladinac ima isto plave dresove. Rekao sam im da nema problema, dresove koje smo dobili na poklon od našeg velikog prijatelja iz Švicarske Melihada Mahića prijavio sam kao rezervne dresove i tako su nam dresovi od našeg prijatelja i od FC Basel donijeli sreću. Plasirali smo se u finale Kupa USK-a i ova pobjeda je za Melihada Mahića, koji nam je poklonio dresove i koji su nam donijeli sreću”, rekao je za bhlopta.com Amer Hajdarović.

Melihad Mahić živi u Švicarskoj, veliki je prijatelj i navijač NK Ključ i neko ko redovno prati sve utakmice reprezentacije BiH i svim srcem voli BiH i mjesto otkud je porijeklom, Vrhpolje kod Sanskog Mosta.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here