Nekadašnji reprezentativac BiH Marko Topić igrao je za klubove u Švicarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Rusiji.

Stoga je jasno kako ima bogatu kolekciju. No, kako kaže najvažniji su oni nacionalnog tima.

”Što se tiče dresova koji su iza mene. S lijeve strane je Bundesliga, sezona 2001/02 moja prva u elitnom razredu njemačkog nogometa. Tu su dresovi svih 18 klubova koji su se tada takmičili. Mislim da ovo rijetko ko ima, neću reći da baš nema niko. U toj sezoni sam se sa svima mijenjao nakon utakmica kako bih ostvario svoj cilj”, kaže Topić za Life.ba.

Dodaje kako su na desnoj strani dresovi bivši bh. reprezentativaca ili nogometaša sa našeg govornog područja, ali i poneki stranac.

”Vidite dresove Rahimića, Spahića, Krasića, Danija. No, ovi iza mene su najdragocijeniji i za mene najvažniji – od reprezentacije. Bijeli dres je moj prvi nastup za državni tim protiv Danske. Drugi dres je sa one čuvene utakmice protiv Hrvatske kada sam postigao gol. Također, imam dres i sa meča protov Češke Republike kada sam na Koševu postigao gol. Četvrti je sa moje posljednje utakmice protiv Belgije kada je Ćiro Blažević bio selektor”, kazao je Topić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here