Edin Džeko se izjednačio na trećem mjestu najboljih strijelaca Rome u historiji s Amedeom Amadeijem. Oba igrača su postigla po 111 pogadaka.

Tim povodom se oglasila nMaria Grazia, kćerka Amadea Amadeija.

“Dragi Edine,

Želim ti čestitati na postizanju 111 golova za Romu. Isti broj koji je moj otac Amedeo Amadei postigao za klub i to u istom broju odigranih utakmica (234).

To je nevjerovatna slučajnost, ali ona koja me čini vrlo zadovoljnom. Svojim golovima pomogao si Romi da dostigne velike visine. Pomogao si da teške utakmice odu na Rominu stranu, baš kao što je to moj otac nekad radio.

Sviđa mi se ideja da možda možeš vidjeti nešto od sebe samog u Amedeo Amadeiju. A možda sada u 2020. godini, također i tebe mogu nazivati ‘il fornaretto’ (mali pekar – nadimak Amadeija) Rome.

Moj otac je bio veliki Romin navijač, rođen je s Romom u svom srcu i preminuo je sa njom. A ja vidim mnogo njega u tebi, jer baš kao i on, ti ne igraš za sebe: Uvijek igraš za svoj tim.

To je vjerovatno razlog zašto ponekad ne uspijevaš postići sve golove koje bi volio, jer žrtvuješ sebe za Romu. Jer daješ sve za ekipu.

Nadam se da možeš nastaviti ovako. Nadam se da ćeš nam pomoći i odvesti nas do velikih dostignuća kojima se svi mi navijači Rome nadali u proteklim godinama.

To je razlog zašto nisam uznemirena kada vidim da je neko dostigao mog oca kao trećeg strijelca u historiji Rome, jer otac bi bio oduševljen gledati tebe u akciji. Bilo bi mu drago da može prigrliti još jednog profilisanog Rominog napadača, onakvog kakav je i on bio u svoje vrijeme.

Ako voliš Romu uvijek se nadaš da će neki rekordi biti oboreni, jer golovi, tvoji golovi, uvijek su bili u službi pomaganja Romi. A ništa nije važnije od Rome.

Forza Edin. Forza Roma”, poručila je kćerka legendarnog napadača.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here