Nekadašnji svjetski prvak Mike Tyson ima 53. godine i nalazi se u sjajnoj formi, a samo prije sedam godina je imao 173 kg i nije mogao da zakopča kaiš.

– Bio sam pravi proždrljivac i ljubitelj mesa dok sam trenirao za mečeve – mnogo mesa, sir, hljeb. Proždirao sam sve sem svinjetine. Jeo sam mnogo. Kada sam ostario nije mi se dopadalo kako se osjećam. Imam artitis, probleme sa zglobovima i bio sam morbidno obijestan. Moja žena nije bila sa mnom tada, ona je mijenjala dijetu svaki put. Rekao bih: Šta radiš? A ona bi odgovorila: Jedem veganske obroke mjesec dana ili dvije sedmice. Pa, rekao sam da ću to da učinim i ja, da želim to da uradim. Jeo sam stvari bez da razmislim odakle su. Tako je bilo četiri i po godine.

Koliko se pridržava svega svedoči i ovo:

– Slušajte, bio sam tamo. Sada imam vegansku odjeću, moje farmerke, cipele. Toliko sam striktan! Samo sam rekao neću to da jedem. Mogu da nosim to, ali da ne jedem. Slušajte kad ja nešto radim onda to radim do kraja. Bilo je ludo, ali sam morao da poslušam vegane u mojoj porodici da bih se pobrinuo za sebe. I pustite me da se sam nosim s tim i pobrinem za sebe, to ne funkcioniše za svakog.

Sada trenira svakog dana, a njegova rutina kreće u pola sedam ujutru kada ima prvi trening.

Tako je i u 53. godini u kojoj izgleda gotovo kao u najboljim danima. Nakon stomaka i kaiša koji je jedva zakopčavao (nekad nije ni uspijevao), danas se ponovo naziru mišići koji su ga proslavili.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here