Mariana Dražić, 25-godišnja hrvatska teniserka koja je trenutno 811. igračica svijeta (589. u parovima), bijelim sportom bavi se od svoje osme godine. Teniserka rođena u Makarskoj do sada je nastupala u svim omladinskim kategorijama za reprezentaciju Hrvatske te juniorski Fed kup.

Nezadovoljna statusom Hrvatskog teniskog saveza (HTS) i frustrirana nepozivanjem za predstojeći Fed kup meč, zaprijetila je da više neće igrati pod hrvatskom zastavom i sve je bliže donošenju odluke nastupanja za drugu reprezentaciju. 

-Povod za moje nezadovoljstvo je već skoro dvogodišnje ignoriranje od strane selektorice i nekih ljudi iz HTS. Također i neodgovaranje na moje upite zbog čega je baš povedena igračica bez rankinga i zašto za mene nema mjesta s obzirom da sam do sada nastupala u svim kategorijama po generacijama. Prošlogodišnji uspjesi pet titula i deset finala te je malo žalosno da se na ovakav način tjera mene da mijenjam državu – kaže Mariana Dražić za Avaz.ba. 

Marianin otac Darko Dražić, nogometni je trener rodom iz Bosne i Hercegovine.

– Moj otac je rođen u Novom Travniku i do svoje 16. godine je živio tu do odlaska u juniore Hajduka. Zvaničnog poziva iz BIH nije bilo. Poziv bih prihvatila i svakome bi bila čast biti priznat u onome što radi. Sport nema granice – poručuje mlada teniserka.

Kazala nam je i na šta je najviše ponosna u svojoj dosadašnjoj karijeri.

– Sa svojih 16. godina nastupila za juniorski Fed kup (U-18) iste godine kada je moja najveća podrška i osoba koja me odvela na tenis iznenada preminula, moj djed. Bila sam dugo van psihički od takmičenja, ali sam te godine smogla snage i poslije osvojenog državnog prvenstva dobila poziv da se pridružim starijim djevojkama na ljetnom kupu u Italiji – govori nam ova 25-godišnja teniserka.

Naglašava da je s mnogim teniserima i teniserkama iz BiH u dobrim odnosima.

– Najviše respektiram Nermana Fatića kojeg odlično poznajem i koji je nakon dosta povreda i pehova prošle godine osvojio nekoliko jakih turnira sedmicu za sedmicom jer i sama znam kako je težak put povratka – ističe naša sagovornica te dodaje da je većina zemalja bivše Jugoslavije u teškoj ekonomskoj situaciji i da je bez finansijske podrške vrlo teško bilo šta postići u sportu.

Zbog svog atraktivnog izgleda, Mariana važi i za jednu od najljepših teniserki.

– Pa svakoj djevojci godi da čuje komplimente tako i meni. Trenutno nisam u ljubavnoj vezi. Kod muškaraca najviše cijenim iskrenost i dobar smisao za humor. Moram dodati da malu prednost dajem plavim momcima – riječi su zanosne teniserke.

Otkrila nam je i tajnu svoje vitke linije.  

– Genetika je mogu reći dosta zahvalna za moj izgled, ali i vođenje brige o zdravijoj prehrani. Ipak, moram dodati da sam slaba na kadaif – uz smijeh nam kaže Mariana Dražić koja želi napredovati na listi i igrati turnire većih nagradnih fondova.

(avaz.ba)

View this post on Instagram

Why report such nice photooo😭

A post shared by Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic) on

View this post on Instagram

Take me 🔙

A post shared by Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic) on

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here