Liverpool trenutno zauzima prvo mjesto sa 82 osvojena boda, dok drugo plasirana ekipa Manchester City ima 57 bodova, a njihovi mnogobrojni navijači očekuju sa nestrpljenjem nastavak prvenstva i proslavu titule.

Liverpool važi za klub koji širom svijeta ima mnogobrojne navijače, a za naš portal bhlopta.com pristao je razgovarati Šerif Botonjić iz Slovenije, koji je već dugi niz godina vatreni navijač Liverpoola i član je kluba navijača Liverpoola u Sloveniji.

„Moji početci navijanja za Liverpool idu u davne 80-te godine, a aktivnije sam počeo u kasnim 90-im godinama s pojavom Interneta i dolaskom Stevena Gerrarda u seniore Liverpoola. Kada  me neko pita zašto baš Liverpool, ja jednostavno tačnog razloga ne mogu dati. To vam je isto kao kada se zaljubite u neku osobu, a sami ne znate zašto. To je jednostavno tako, to se desi, to je to. Ne izaberemo mi klub, već klub izabere nas. Moram reći da me kod Liverpoola najviše fascinira ta povezanost i naša himna “YOU’LL NEVER WALK ALONE”. Vjerujte mi, to je živa istina. Nema grada na kugli zemaljskoj gdje nema navijača Liverpoola i svi su spremni da ti izađu u susret i pomognu. Tako je to kod nas Redsa“, rekao je  za bhlopta.com Šerif Botonjić.

Nismo mogli, a da ne upitamo ovog velikog navijača Redsa, koja mu je najdraža utakmica koju je pogledao uživo?

„Hvala Bogu pogledao sam dosta utakmica uživo, među kojima moram izdvojiti četiri utakmice, a to je ona utakmica u mom mjestu u Ljubljani, davne 2003. godine kada su se sastali u Kupu UEFA Olimpija  i Liverpool . Onda svakako tu su i tri utakmice iz 2019. godine četvrtfinale Lige prvaka protiv Bayerna u Minhenu, polufinale protiv Barcelone na njihovom stadionu i finale u Kijevu protiv Real Madrida“ otkriva  Botonjić.

Šerif Botonjić je ponosni član kluba  navijača Liverpoola iz Slovenije, koji postoji već desetljećima , a formalno postoji udruženje od 2005. godine, kada  su oformirili forum i internetnu stranicu. Treba napomenuti i to da klub u Sloveniji dosta učestvuje u humanitarnim akcijama.

„Dana 30.04.2013 došla je potvrda našeg dobrog i predanog rada. Naime, tog dana nam je Liverpool Football Club dodijelio status zvaničnog službenog ogranka kluba. Postali smo oficijalni predstavnici našeg kluba u Sloveniji. Do današnjeg dana imamo preko 350 članova sa plaćenom članarinom i velika većina je jako aktivna. Više puta godišnje organizujemo naša nacionalna druženja. Navijači Liverpoola nisu aktivni samo u Sloveniji, već su veoma aktivni u cijelom regionu. Jednom godišnje organizujemo regionalna okupljanja i to svaki put u drugoj državi. Na tim okupljanjima se  skupi između 300-500 ljudi iz svih država regiona i među nama nema ni trunke negativne energije, ma kako god se ko zvao i odkud dolazio. Sama pozitiva i ljubav među nama. WE ARE LIVERPOOL, THIS MEANS MORE“ , rekao je na kraju razgovora za bhlopta.com vjerni navjiač Liverpoola Šerif Botonjić iz Slovenije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here