Nogometaši Bayerna nedavno su pobjedom protiv PSG-a osvojili Ligu prvaka, šestu u klupskoj historiji, a tajna uspjeha bavarskog kluba svakako je naporan rad tokom pauze zbog pandemije koronavirusa, što se najbolje može vidjeti na transformaciji tijela kod pojedinih igrača.

Na Twitteru je posljednjih dana postala aktuelna upravo tema napornog rada među igračima Bayerna u proteklom periodu, što se najbolje može vidjeti na transformaciji tijela kod pojedinih igrača.

Prije svega, to se najviše odnosi na veznog nogometaša Leona Goretzku koji je u Bayern stigao iz Schalkea, a koji je tokom boravka u njemačkom velikanu znatno razvio svoje tijelo i doveo ga bukvalno do savršenstva.

Da nije riječ samo o pojedincu, već o planskom treniranju, najbolji je pokazatelj transformacija koju su napravili i Robert Lewandowski, Philippe Coutinho i Alphonso Davies.

Bayern je ove sezone osvojio ukupno tri titule – Bundesligu, Kup Njemačke i Ligu prvaka, a ključna promjena kluba bila je početkom sada već prošle sezone kada su umjesto Nike Kovača na mjesto glavnog trenera doveli Hansija Flicka.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here