Nick Salihamidžić sin sportskog direktora Bayerna, Hasana Salihamidžića, nakon što je prije nekoliko dana na svom Instagram profilu objavio fotografiju u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, sada je objavio novu fotografiju i ponovo u istom dresu.

Samo po sebi se postavlja pitanje, da li to znači da 17-godišnji Nick želi zaigrati za reprezentaciju BiH? Mislimo da želi, jer fotografije govore više od riječi.

Nažalost Nogometni savez BiH vrlo loše se odnosi prema bivšim reprezentativcima, pa tako i prema Hasanu, koji je mogao da igra za Njemačku, ali on je došao i igrao za svoju BiH. Također dosta je negativnih komentara za Hasana, da se nije borio u dresu reprezentacije, a to pišu oni koji se ne razumiju u nogomet i koji po cijeli dan sjede kući, a život im prolazi uz serije i društvene mreže. Takve bi savjetovali da pogledaju nekoliko utakmica od Hasana u reprezentaciji, a ne da pišu da je loše igrao. Mnogi od njih nisu bili ni rođeni kada je Hasan Salihamidžić  igrao za BiH. Ako vam se teško odlučiti koju utakmicu da pogledate, evo vam predlog Brazil ili Italija ili Danska.

Treba napomenuti da takvima osoba niko ne valja, jer oni su razočarani svojim životima, ništa nisu postigli i onda pljuju po svakome ko je uspio. Po Hasanu, Edinu, Miralemu, po igračima što ne igraju za BiH zbog  nekih ljudi, kao i po onima što igraju, da igraju jer nisu mogli igrati za druge, a ako igraju za druge onda su izdajice, iako pojma nemaju da nisu svojom krivicom zaigrali za druge reprezentacije.

Činjenica je da mnogi nažalost nisu svjesni šta u svijetu znači ime Hasan Salihamidžić i koliki ugled bi u svijetu samo naša država imala kada bi recimo predsjednik Nogometnog saveza bio Hasan Salihamidžić.

Nadamo se da će uskoro ljudi iz Nogometnog saveza kontaktirati Nicka i da će zaigrati za BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here