Odlukom Nogometnog saveza Federacije BiH donešena je odluka o završetku svih takmičenja u organizaciji NS Federacije BiH međutim u NK Ključ koji se takmiči u Kantonalnoj ligi USK ne sjede skrštenih ruku kako bi rekli.

“Pored ove epidemije koja nas je zadesila nažalost sredstva su nam sva stopirana od sportskog saveza. Od sponzora i prodaje rekvizita i ostalog pokušavamo poboljšati financisku situaciju. Ali nas prate i ostale stvari kao što je kvar i kosilice za održavanje terena gdje nam crpe sredstva jer NK Ključ ima dva pomočna terena i glavni teren gdje je ogromna površina i gdje moramo redovno kositi i održavati terene što mjesečno košta, kao i nadoknada mjesečna za oružara. Mi pokušavamo još urediti stvari. Za tribine su nam odobrena srestva od 40 000 KM koja su namjenska i mi tražimo tri ponude i kada potpišemo ugovor sa izvođačom općina će nam prebaciti sredstva ali to ide samo za tribine i ta sredstva moramo opravdati općini. Na računu imamo još 1500 KM što je veoma mali iznos ali NK Ključ nema nikakvih dugova. Znači poslujemo u plusu”, rekao je za bhlopta.com predsjednik NK Ključ Amer Hajdarović.

Uprava NK Ključ je nedavno održala sastanak na kojem se je razgovaralo o mnogim temama, između ostalog o projektu natkrivanja tribina, održavanju turnira prijateljstva ove godine za mlađe kategorije, kao i o tome da se krene već sada sa organizacijom proslave 100 godina NK Ključ 2023. godine.

Na svojoj Facebook stranici NK Ključ objavili su i jedan apel, a to je kupovina nove kosilice za održavanje stadiona. Njihovu objavu vam prenosimo u cjelosti.

Dragi prijatelji, članovi i simpatizeri kluba, obavještavamo vas da NK KLJUČ pokreće akciju za kupovinu kosilice za održavanje stadiona. Kosilica koju već posjedujemo je u defektu i već duže vrijeme nam crpi novac na popravke. Ovom prilikom pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti i koji su voljni da nam pomognu da prikupimo sredstva da bi nabavili novu kosilicu kako bi mogli dalje da održavamo teren i kako bi naše sve kategorije imali uslove za treniranje !
Na fotografijama imate naš žiro račun i devizni račun koji je aktivan u sparkasse bank.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here