Ervin Zukanović objavio je kraj svoje reprezentativne karijere, što je i potvrdio u emotivnoj objavi na svom zvaničnom Instagram profilu.

“Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave.
Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu.

Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu Reprezentaciju na veliko takmičenje. Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju.

Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu.

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima.

Vaš Zuka”, napisao je Zukanović na svom Instagram profilu.

Za reprezentaciju je Ervin Zukanović upisao 38 nastupa. Debitovao je 2012. godine protiv Litvanije, a zadnji put je nastupio u septembru 2019. godine u duelu sa Armenijom.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here