Engleski prvoligaš Leicester City predstavio je novi trening centar u koji će useliti za Božić, a nakon dvije godine rada ovaj objekat vrijedan nešto manje od 110 miliona eura jedan je od najboljih u čitavoj Velikoj Britaniji.

Prema pisanju medija iz Engleske, preko bivšeg Golf kluba “Park Hill” nalazi se 21 teren za treniranje, uključujući 14 terena u punoj veličini.

Zgrade u srcu kompleksa su nazvane po bivšem vlasniku ovog kluba i njegovoj kompaniji, pa se tako središnja administrativna zgrada i zgrada u kojoj se nalazi medicinsko osoblje zove zgrada “Vichai Srivaddhanaprabha”. U njoj se sada nalazi sav sadržaj za nogometaše i osoblje, kao i restoran te prostorije za rekreaciju.

Dominantna kupola nazvana “King Powe Centar”, a u njoj se također nalaze teren s umjetnom travom i prostor za medijski sadržaj. Leicester će u ovaj trening centar useliti u četvrtak.

“Ovo je ‘radno’ područje i bit će nam od velike pomoći u pripremama utakmice. Tereni izgledaju nevjerovatno i mnogo će pomoći našim igračima”, rekao je trener Lisica Brendan Rodgers.

Leicester je u prošlom kolu pobijedio Tottenham rezultatom 2:0 na gostujućem terenu, a oni se trenutno nalaze na drugom mjestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, četiri manje od Liverpoola koji je na prvom mjestu.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here