Za svoj 36. rođendan Cristiano Ronaldo je odlučio još malo povećati kolekciju luksuznih automobila. Najnovija akvizicija na tom planu je Bugatti Centodieci. Naravno, ne bi to bio automobil za svakoga. Takvih modela na svijetu je svega – deset! Cijena? Samo osam miliona eura.

Iako je automobil naručio još prije godinu dana, tačnije u martu 2020. godine, a sada je bio rok isporuke, Bugatti je proizvodnju svog automobila kojeg u 10 primjeraka lansira zbog svog 110. rođendana (Centodieci) započeo tek prije nekoliko sedmica. Tako da će se Cristiano i njegova porodica u njemu povesti tek početkom 2022. godine.

Ovaj automobil od nevjerojatnih 1600 konjskih snaga do “stotke” potegne za svega 2.4 sekunde, a može razviti maksimalnu brzinu do 380 kilometara na sat. Pored Bugattija Chirona, njegova trenutna kolekcija od 20 automobila takođe uključuje Mercedes-Benz C220 CDI, Lamborghini Aventador LP 700-4, Aston Martin DB9, tri Ferrarija, Rolls Roice Phantom i Bentley GT Speed. Novi Centodieci bit će ujedno i najskuplji pojedinac od svih automobila u garažama portugalskog nogometaša.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here