Naša zemlja bogatija je za još jedan futsal klub, koji je osnovan u Velikoj Kladuši, pod nazivom MNK ” MUJO HRNJICA ” VELIKA KLADUŠA.

Kako smo saznali ideja o osnivanju futsal kluba potekla je od dugogodišnjeg malonogometnog suca (hobi) i profesora Hasana Brkića, koji je dosta cijenjen u društvu i ubrzo su njegov predlog podržali još neki zaljubljenici u futsal iz Velike Kladuše.

Klub je osnovan 21.01.2021. godine, a upisan je u registar udruženja kod Ministarstva pravosuđa i uprave USK 04.02.2021. godine.

Ambicije ovog kluba su prijava u 1. federalnu ligu za sezonu 2021 / 2022. godinu.

Na Facebook-u nalazi se i stranica “Malonogometni klub Mujo Hrnjica Velika Kladuša” i svi koji želite možete postati članovi ovog tek osnovanog futsal kluba.

“Predsjednik kluba je zvanično donio Odluku o izradi članskih karata i distribuciji istih budućim članovima.Kako smo ranije objavljivali, krenuli smo sa realizacijom finansijskog okvira za rad kluba.Prva stepenica su članske karte.Pored članskih karata tu je i donacija za klub koju ćemo uredno objaviti.Pripremamo javni poziv sponzorima, ali o tome ćemo u narednim danima.Ono što vas molimo jest da za sve nejasnoće pitate putem poruka, poziva, e – maila koji je dostupan.Već imamo prve članove kluba koji su se javili kao budući imaoci članskih karata”, stoji u saopštenju za javnost na Facebook stranici MNK MUJO HRNJICA VELIKA KLADUŠA.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here