Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine većinom su porodični ljudi, koji vrijeme van terena uglavnom provode u toplini doma zajedno sa svojim najbližim, suprugama i djecom.

Edin i Amra Džeko

Oni svoj privatni život ne kriju o javnosti i o njima se puno toga zna. Amra je nedavno i otkrila kako su se upoznali ona i Edin.

“Edin je bio na pripremama s „Manchester Cityjem“ u Los Angelesu 2011. godine, i tad je sve nekako počelo, iako smo se mi prije upoznali. Nedavno je TV Roma uradila tako divan dokumentarac o Edinu, u kojem su prikazani detalji od njegovog djetinjstva do karijere, i tu smo spomenuli kako smo se upoznali. Od tog susreta u Los Angelesu odmah smo počeli našu vezu, imam običaj reći da je od drugog dana ona bila ozbiljna. Uz mnoge izazove i prepreke koje je i sama daljina donosila, jer ja sam u to vrijeme živjela u Los Angelesu, a on u Manchesteru, znali smo da je to nešto za što se vrijedi boriti i istrajati. Svaki mjesec sam bila u avionu, dolazila da ga posjetim, nekad i na samo 24 sata. Nas dvoje smo se na pravi način upoznavali upravo kroz vezu na daljinu, koja je trajala četiri godine. Kroz to vrijeme smo sazreli zajedno, i to su sigurno bile najbitnije četiri godine koje su nas vezale još više i te četiri godine jako cijenimo, koliko god su bile teške, naučile su nas mnogo čemu, naročito da se na pravi način borimo za nas i za našu ljubav”, rekla je Amra.

Senijad i Anita Ibričić

Anita je supruga bivšeg reprezentativca Senijada Ibričića, a počeli su se zabavljati još u srednjoj školi u Sanskom Mostu.

Senad i Sandra Lulić

Senad i Sandra započeli su svoju vezu kada je Senad igrao u Švicarskoj. U vezi su bili pet godina i nakon toga su se odlučili vjenčati. Sandra često prati supruga na utakmicama, a on joj voli posvećivati golove.

Asmir i Nicolle Begović

Oni su se upoznali kada je Asmir imao 19 godina i bio golman Portsmouth-a. Nicolle je u jednom svom razgovoru za medije rekla da uopšte nije znala ko je on, a kada joj je rekao nije mu vjerovala odmah. Već kad je došla kući, morala je provjeriti na internetu.

Muhamed i Jessica Bešić

Njemica poljskog porijekla, Jessica osvojila je srce Muhameda.

Vedad i Zerina Ibišević

Vedad se nakon duge veze 2010.godine oženio sa Zerinom. Zerina je inače diplomirana novinarka.

Štefanija i Zvjezdan Misimović

Oni su se upoznali u školi u rodnom Minhenu, prije nego je popularni Miske i sanjao da će postati nogometaš. Štefanija je porijeklom Makedonka, a prvu utakmicu za BiH Zvjezdan je odigrao upravo protiv Makedonije u Skoplju u februaru 2004. godine.

Izet i Lejla Hajrović

Lejla iz Travnika osvojila je srce Izeta, a par se je 2014. godine vjenčao.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here