Za samo nekoliko mjeseci otkad postoji neformalna grupa građana “Prijatelji NK Vitez Bužim” urađeni su veliki pomaci u infrastrukturi NK Vitez iz Bužima.

Nakon sto su uredili kancelariju i salu za sastanke koje koristi omladinski pogon NK Vitez Buzim gdje je vrijednost radova iznosila 3000,00 KM te opremili sve selekcije i trenere omladinskog pogona sa 86 komada trenerki vrhunskog kvaliteta marke Macron čija je nabavka kostala 4358,25 KM. Urađene su i klupe za službena lica te rezervne igrače, kao i pet novih aluminijskih golova sa mrežama (dva fiksna i jedan pokretni gol dimenzija 7,32×2,44 m te dva gola dimenzija 5×2 metra).

U planu je također ugradnja stolica na tribine, a svi koji želite možete učestovati u ovoj akciji, tako što ćete kupiti stolicu ili više njih. Učešćem u ovoj akciji dobijate besplatnu ulaznicu za prijateljsku utakmicu NK Vitez Bužim i FK Velež Mostar koja će se odigrati u Bužimu povodom 50. godina NK Vitez po završetku Premijer lige BiH.

“Nosioci i ovog projekta su “Prijatelji NK Vitez Bužim” a svi vi koji želite učiniti dobro djelo te se ugraditi u historiju kluba možete u komentarima objave napisati koliko ulaznica-stolica želite kupiti ili nam se javiti u inbox a naši vrijedni volonteri u domovini i dijaspori će vas kontaktirati za dalje informacije. Budi i ti Vitez, izgradimo zajedništvo kao nekada, postani dio historije, učini dobro djelo, učestvuj u izgradnji svog kluba i svog grada”, stoji u saopštenju za javnost na Facebook stranici “Prijatelji NK Vitez Bužim”.

Mi kao portal www.bhlopta.com koji smo već od samog početka pružili medijsku podršku neformalnoj grupi građana “Prijatelji NK Vitez Bužim” molimo Vas da se i vi uključite u ovu akciju i NK Vitez učinimo ponosnim, jer Bužimljani to zaslužuju.

Treba napomenti da je i ratnih godina ovaj klub živio i živjet će vječno, a to najbolje pokazuje fotografija sa revijalne utakmice iz 1993. godine kada je na utakmici nastupio i general 505. Viteške brigade Izet Nanić.

Neka je vječni rahmet našem generalu i svim Šehidima 505. Viteške brigade.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here