Prvi kapiten nogometne reprezentacije BiH a kasnije i trener reprezentacije Vlatko Glavaš posjetio je mjesto u Dusseldorfu gdje je prije 25 godina proslavio sa navijačima ulazak Fortune u Bundesligu.

Davne 1995. godine 18. juna postigao je dva pogotka za pobjedu Fortune nad Chemnitzerom (2:0)  u posljednjem kolu 2. Bundeslige.

Glavaš je bio dvostruki strijelac i uslijedilo je veliko slavlje, a 100 000 ljudi skandiralo je ime Bugojanca, heroja tog uspjeha i legende Fortune,Vlatka Glavaša.

Vlatko Glavaš je u društvu sina Tonija koji je zbog povrede morao prekinuti karijeru, došao na to mjesto i kako kaže isti je osjećaj kao i davne 1995. godine, vrijeme prolazi ali ostaje ono lijepo i njegova Fortuna.

Dres Fortune iz Dusseldorfa je Glavaš nosio u periodu od 1993. do 1997. godine.

Treba napomenuti da je reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala prijateljsku utakmicu 1995. godine protiv Fortune, a velike zasluge za tu utakmicu imaju upravo Vlatko Glavaš i Aleksandar Ristić koji je bio trener Fortune.

Utakmica je završila rezultatom 2:2 Vlatko Glavaš je jedno poluvrijeme odigrao za Fortunu, a jedno poluvrijeme za BiH. Sav prihod sa te utakmice išao je u humanitarne svrhe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here