U vrijeme kada nema sporta zbog pandemije korona virusa, kontaktirali smo legendarnog kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatka Glavaša, koji dane u samoizolaciji provodi u rodnome Bugojnu.

“Dane provodim kući u Bugojnu svom. Odmaram pomalo kosim travu, čistim, šetam naravno ne izlazim jer tu imam puno prostora da ovu pandemiju pobjedim. Naravno moramo se pridržavati onoga što nam struka govori ali nadam se da ćemo uskoro se vratiti normalnom životu i poslije ovoga biti bolji ljudi”, rekao je za bhlopta.com Vlatko Glavaš.

Jedan je od najvećih patriota Bosne i Hercegovine, koji je za reprezentaciju igrao kada je to bilo najteže. Bio je kapiten reprezentacije BiH i na čuvenom prijateljskom susretu protiv Brazila 18. decembra 1996. u Manuasu. Nakon igračke karijere Vlatko Glavaš je bio trener reprezentacije, kada je selektor bio Blaž Slišković, a reprezentacija je tada bila dva puta nadomak velikih takmičenja.

Za naš portal bhlopta.com legendarni kapiten reprezentacije otkrio je i idealnih jedanaest reprezentacije BiH svih vremena.

“Teško biti objektivan svi zaslužuju da budu u tom timu, možda moja generacija, ali pošto moram reći ja ću ostati upravo sa mojom generacijom sa kojom sam igrao plus Džeko, Pjanić, Barbarez i Spahić”, kaže za bhlopta.com Glavaš.

Najbolji tim reprezentacije BiH po izboru Vlatka Glavaša;

Dedić, Spahić, Musić, Katana, Konjić, Hibić, Pjanić, Bolić, Barbarez, Salihalimidžić i Džeko.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here