Đorđe Balašević čovjek čiji je su život i karijera obilježila muzika, oprobao se i u glumi, ali i kao fudbaler.

– Volio sam igrati fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije – nisam ga samo volio, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me vidjeli neki ljudi iz FK Železničara (jedan od novosadskih malih zonskih klubova op.a) i odveli me u svoje redove – ispričao je Balašević jedne prilike.

– S nepunih 16 godina postao sam prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen od emisara iz FK Vojvodina i ubrzo sam postao član omladinskih sečekcija – dodao je.

Ipak, struka je procijenila da nije tip koji bi trebao igrati centarfora, zbog čega se desio nagli zastoj njegove karijere.

– Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cijenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtijevao da ne dajem golove. A ja sam bio strijelac. Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo provoditi vrijeme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo – ispričao je Balašević.

Kako po prirodi nije bio uporan, ubrzo je prestao dolaziti na treninge i nastavio igrati, kako se to kaže – za svoju ulicu, reprezentaciju škole, za svoje osobno zadovoljstvo.

Jedne prilike je za kultni sportski list Tempo izjavio:

– Bolje šutiram od mnogih reprezentativaca.

(faktor.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here