Bayern Munchen je ove sezone pokazao totalnu dominaciju u svim takmičenjima, od Bundeslige, kupa Njemačke pa do Lige prvaka.

Naravno kao najzaslužniji za ovakve uspjehe Bavaraca mnogi će prvo navesti trenera Hansa Flicka, igrače poput Lewandowskog, Daviesa ili sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Ipak, mnogo je ljudi koji iz sjene čine da ovaj Bayern izgleda tako moćno, a ako pitate igrače i popularnog Bracu reći će vam da je jedan od najvažnijih kotačića u bavarskoj mašineriji Kathleen Krüger.

Ova nekadašnja asistentica sportskog direktora Christiana Nerlingera napredovala do pozicije najutjecanije žene u redovima njemačkog velikana.

Trenutno obavlja funkciju tim menadžera u Bayernu, a nevjerovatno je koliko je njen rad bitan za ekipu Bayerna.

Koliko Kathleen znači Bavarcima najbolje je objasnio Thomas Müller.

“Ona je ta koja ekipu drži na okupu. Bez obzira o kakvom problemu se radi ona je ta kod koje uvijek možemo otići.” – otkrio je Müller.

A koliko joj igrači vjeruju najbolje govori činjenica da je upravo Kathleen jedini član WhatsApp grupe, a da nije dio tima.

“Šutim i ne progovaram, iako bude dosta zanimljivih fotografija i izjava na toj grupi” – otkrila je Krüger jedne prilike.

Kathleen je zadužena za organizaciju, putovanja, logistiku i sve što je usko vezano za potrebe ekipe. Za trener ona je produžena ruka u komunikaciji s timom.

Bivši trener Bayerna Pep Guardiola toliko je cijenio Nijemicu da je jednom prilikom rekao da će je, ukoliko joj ikada zatreba drugi posao rado, uzeti za saradnicu. Uz to će joj prethodno i ruku poljubiti.

(sport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here