Trener Radnika Slavko Petrović u subotu navečer napadnut je na Gradskom stadionu u Bijeljini i poruke podruške mu stižu sa svih strana.

Saopštenje Fudbalski savez Republike Srpske u potpunosti prenosimo.

“Fudbalski savez Republike Srpske osuđuje fizički napad i ugrožavanje života trenera Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine Slavka Petrovića.

Ono što se dogodilo na Gradskom stadionu u Bijeljini je sramota za fudbalski sport, i moramo da stanemo na put takvim ružnim, divljačkim i anticivilizacijskim stvarima u fudbalu Republike Srpske i BiH. Sportska borilišta su uvijek bila, i treba da budu, poprišta viteške borbe u kojoj su i pobjednici i poraženi, a nikako mjesta gdje će neko da ispoljava lične frustracije na taj način što će da ugrožava sigurnost i bezbjednost bilo koga, pa tako i onih ljudi koji imaju uloge vaspitača i pedagoga, što treneri svakako i jesu.

S nadom da će napadač na trenera Slavka Petrovića biti sankcionisan u skladu za zakonima Republike Srpske nadamo se i čvrsto vjerujemo da se ovakve i slične stvari neće više ponavljati i dešavati na fudbalskim stadionima.

Fudbalski savez Republike Srpske daje punu podršku treneru Slavku Petroviću i želi mu brzo oporavak nakon incidenta koji se dogodio u subotu veče”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza RS.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here