Novozelandski ragbijaš Sonny Bill Williams, najplaćeniji igrač ragbija na svijetu, progovorio je o svom privatnom životu.

Prije 11 godina, u periodu kad je igrao za francuski Toulon, Williams je postao musliman. Kako sam kaže, taj period njegovog života bio je “divlji i na suprotnom kraju spektra od onog gdje je danas”.

“Znam svoje mane, no one su me ojačale. Oprosti mi moje grijehe. Allahu, blagoslovi one meni bliske. Čuvaj ih, pogotovo djecu. Čuvaj nas na Zemlji, neka budemo zahvalni na onome što imamo”, molitva je koju taj 34-godišnji sportaš svakog dana izgovara nakon klanjanja.

Kako piše novinar BBC-ja koji je s njim razgovarao, Williams je gromada od čovjeka, no njegova impozantna figura u potpunoj je suprotnosti s njegovim skromnim i nježnim karakterom.

“Zahvalnost Bogu podrazumijeva sve. Popijem čašu vode, zahvalim Bogu. Imam mogućnost razgovarati s vama, zahvalim Bogu. Kad vidim ženu i djecu, zahvalim Bogu. Moj Stvoritelj mi je uvijek na umu. Ponekad spustim glavu na pod jer su i Isus i Mojsije i Prorok bili u toj pozi”, rekao je Williams.

Prisjetio se svog života prije nego što je otkrio Boga.

“Gledajte, ganjao sam žene. Pio sam alkohol, trošio novac i mislio da sam nešto što nisam bio. Živio sam takvim životom, no što mi je on dao? Prazninu u srcu”, dodao je Williams.

Prošle godine je potpisao ugovor vrijedan deset miliona dolara s timom Toronto Wolfpack, a tvrdi da je zadovoljan svojim životom danas.

“Trebalo mi je nekoliko godina, no našao sam Allaha i islam, a svoje divljaštvo pretvorio sam u nešto pozitivno. To i nagon da uspijem kao sportaš doveli su me do toga što sam danas”, kaže Williams.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here