Na Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Posavskog kantona u Orašju za predsjednika kantonalnog saveza ponovno je izabran Iljo Dominković.

Potpredsjednici NSPK su Miroslav Lucić iz Domaljevca i Davor Ilić iz Odžaka, a uz navedene u Izvršni odbor NSPK su izabrani Dragan Anđelić (Donje Mahala), Luka Pejičić (Matić), Omer Nurkić (Orašje), Dejan Džijan (Bok), Marko Barukčić (Prude), Goran Dujak (Odžak), Drago Ageljić (Ulović) i Damir Čaušević (Brčko).

Pored članova izborne komisije, Izbornoj skupštini NSPK je prisustvovalo 33 od 35 delegata. te generalni sekretar Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Eldin Baković.

Izabrani Iljo Dominković ranije je bio predsjednik NSBiH i NSFBiH, a 2012. godine suspendovan je zbog sklapanja dvostrukih i štetnih ugovora po krovnu kuću bh. fudbala. Njegovo ime pominjao se i u akciji “VAR”, jer je prema dokazima istražitelja upozorio svog sugrađanina iz Orašja Iliju Živkovića, neposredno pred utakmicu federalne Druge lige Sjever između OFK Gradina iz Srebrenika i FK Seona, da ih prati SIPA…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here