Novak Đoković diskvalificiran je u 4. kolu US Opena jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Đoković je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5-6 u prvom setu kada je trostruki pobjednik US Opena izgubio živce nakon što je što je izgubio svoj servis. Đoković je udario lopticu svom snagom, a ona je pogodila linijsku sutkinju. Sutkinja je pala nakon što ju je loptica pogodila u vrat i pružena joj je medicinska pomoć. Đoković se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

Po prvi put od incidenta svoje viđenje cijele situacije da je Đokovićev trener Goran Ivanišević.

“Šok. Nisam vidio, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to – doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopće nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je bijesan na 5:4 i juice kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj challenge – Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Carena tražio challenge. Da je bilo 6:4… Onda kada je prolazio rekao mi je da je dirnula liniju. Onda je poslije na 5:5 pao i povrijedio rame opet. Ma on uopće nije bio ljut, Novak može da vrati brejk Carenu… To su bila dvije užasne minuta, dvije užasne je..ne minute u kojima se sve pogrešno desilo”, počinje Ivanišević za Sport klub.


“Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući naprijed, a ne iza sebe. Nisam vidio kada je žena pala uživo, ali jesam poslije na snimci mislim 3.877 puta. Ne znam što pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš suca sa stolca, ali ovo je bilo potpuno nenamjerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopće nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, tko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je.. te”govori Ivanišević.

“Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifikacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalificiran, već je trebao dobiti kazneni gem, da Carena dobije set i da se krene od drugog”.


Odgovorio je i na pitanje kako je izgledao povratak doma.

“Kako bi moglo izgledati, nikako… Malo je bio u svom filmu kada smo došli kući, poslije smo malo razgovarali. Neće mu biti lako, to je ogroman šok koji nitko nije očekivao. Bio je prvi favorit, odigrao sjajno i turnir prije toga, a siguran sam da bi Bustu pobijedio. Kada smo došli u SAD, sa svim restrikcijama i sr..ima, imao sam sve scenarije u glavi – da će se netko u timu možda zaraziti, pa da ga izbace s turnira, da će se možda povrijediti, pa i da će izgubiti… Ali ovo, ovo ni u najluđem snu nisam imao u glavi. Ta gospođa je hvala bogu dobro, ona je bila dobro čim je izašla s terena. Po mom mišljenju, ona je više bila u šoku nego što ju je boljelo. Da ona nije mogla da nastavi… Ne znam, neću ogriješiti dušu, ne znam, to samo ona zna”, dodao je Ivanišević.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here