Luka Modrić je već godinama jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Sada već legendarni hrvatski veznjak uskoro će proslaviti 37. rođendan, ali i pored toga je još uvijek glavni čovjek veznog reda kraljevskog kluba.

Međutim, u novoj sezoni Luka neće biti tako često na terenu kao u proteklim sezonama. Za njega je Real spremio poseban plan po kojem će biti pošteđen bespotrebnih napora.

S Modrićem će se postupati veoma oprezno. Neće igrati u utakmicama koje ne budu previše bitne, dostojnih zamjena na terenu ima, a isto tako će izlaziti ranije iz igre u slučaju da su određene utakmice rezultatski riješene.

Na ovaj potez su se u Madridu odlučili zbog Lukinih godina, ali i zbog činjenice da je u prethodne dvije sezone odigrao čak 103 utakmice.

Ne žele u Realu da Modrić doživi neku težu povredu u posljednjoj klupskoj sezoni. Žele da se oprosti potpuno zdrav i da bude najbolji kad najviše treba u oproštajnoj godini u klubu.

Hrvatski veznjak je 2012. godine stigao na Santiago Bernabeu. Došao je iz Tottenhama i u Realu je postao jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

S Kraljevima je osvojio apsolutno sve. Među trofejima je i Zlatna lopta, a odigrao je 436 utakmica i postigao je 31 gol.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here