Kako piše španska Marka Eden Azar je novi igrač Real Madrida.

Prema izvještaju ugledne Marke, tri strane su se usmeno dogovorile, a transfer će se ozvaničiti u nekoliko narednih dana.
Zvanična potvrda će usljediti kada Čelsi završi borbu u Premijer ligi za plasman u Ligu šampiona, kao i sezonu u Ligi Evrope.


Priča o Realu i Azaru je počela još prije nekoliko godina, kada je Azar igrao za francuski Lil. Zinedin Zidan je prije trenerske karijere bio savjetnik Florentina Pereza i tada mu je rekao da u Lilu igra mladi i vrlo dobri Belgijanac. Perezov odgovor je bio da će taj mladi Belgijanac za Real zaigrati jednoga dana kada bude među najboljima na svetu.


Kraljevski klub ga je želio još prošlog ljeta, ali je Čelsi tada tražio neverovatnih 200.000.000 eura što Real nije pristao da plati. Ali su zato Madriđani postigli dogovor sa Azarom da dovede Čelsi pred svršen čin. Belgijanac je odbio sve ponude (ukupno tri) za produžetak ugovor u Čelsiju koji mu ističe u ljeto 2020. godine i doveo engleski klub u situaciju da mora da ga proda na kraju ove sezone ili da ga godinu kasnije izgubi bez obeštećenja.

Marka javlja da će visina transfera iznositi nwvjerovatnih 100.000.000 eura.Ogroman novac za igrača kojem ugovor ističe naredno ljeto.

Ispuniće se i san Azaru da zaigra za klub koji je simpatisao kao dječak, a idol mu je bio budući trener Zidedin Zidan.

Novi galaktikosi se spremaju da se vrate na tron naredne sezone.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here