Grčki huligani sinoć oko 00.30 sati s palicama i pištoljima su opkolili hotel u kojem su bili navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javio je reporter Avaza iz Atine.

Teži incident, nasreću, izbjegnut je.

Četvorica su nam prišla u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da zavrnemo majice i da vide imamo li tetovirane svastike”, rekao je jedan od navijača.

Navodno se radi o navijačima AEK-a koji mrze naciste.

Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su vidjeli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite”, rekao je navijač.

Inače, riječ je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu Spyros Louis u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here