Hajduk je putem službene stranice potvrdio vijest o koju su jučer hrvatski mediji najavljivali. Mindaugas Nikoličius postao je novi sportski direktor kluba nakon što je raskinuo ugovor s Goricom.

Litvanac je bio mozak projekta HNK Gorica u koji je došao u saradnji s glavnim klupskim investitorom Gintarasom Staniulisom. Nikoličius je u dvije i pol godine briljirao skautingom igrača i u Goricu je doveo jeftine i dobre igrače koje je klub kasnije prodao za veće iznose i od njih imao višestruku korist.

Upravo je struku novi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić po dolasku na Poljud istaknuo kao jedan od glavnih problema, a dovođenjem Nikoličiusa Hajduk u tom segmentu više ne bi trebao imati problema.

“Prvi posao u nogometu započeo je radeći u nogometnom savezu Litve 2005. godine, a već 2006. godine škotski Heart of Midlothian angažirao ga je kao sportskog direktora te je na tom mjestu ostao do 2008. godine. Zatim je 2010. godine prihvatio poziv litavskog Žalgirisa u kojem je sedam godina obnašao funkciju sportskog direktora i člana Uprave”stoji u saopštenju Hajduka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here