Naš nekadašnji reprezentativac Haris Medunjanin u narednoj sezoni neće nositi dres Philadelphije Union. Pominje se i da bi mogao obuči dres jedne od ekipa iz Premijer lige BiH.

Ovih dana nalazi se na odmoru sa porodicom u Sarajevu i za N1 otvorio je dušu i otkrio mnoge detalje o reprezentaciji.

Rekao je za početak kako je pratio igre Zmajeva u kvalifikacijama, iako više nije član reprezentacije.

“Ja sam sve pratio. Nekada vrijeme dođe da trebaš da odeš, kao što je došlo i moje. Mislim da kada dođe smjena generacije, teško je to zamijeniti. Treba tu vremena, razumijem da narod nema strpljenja i hoće odmah rezultat. Sada kad sam bio u Zenici, vidio sam da nema euforije kao prije i to se treba vratiti. Mlađi igrači nisu možda toliko puta igrali na velikim utakmicama i njima treba pomoći”, kazao je Medunjanin.

Medunjanin je kazao da je njegova generacija u reprezentaciji prvenstveno mislila na uspjeh grupe, nikada na sebe.

“Mi nikada nismo mislili na sebe, nego na grupu ali možda nismo imali ljudi iza sebe koji nam mogu pomoći da to popravimo. Mi smo dolazili, borili se i pokušavali pomoći mlađim igračima, ali nekada to ne ide. Dok ti nemaš neke ljude iza sebe u sportu koji ti mogu pomoći, onda je teško”, kazao je i dodao:

“Promijenila se generacija, treba malo strpljenja”.

Zatim je ovaj veznjak govorio o odnosu sa selektorima.

“Uvijek kažem da trener treba da bude iskren sa igračima. Nije problem kada kaže da neću igrati, ali da budem tu. Kada počne nešto da se priča, a drugo radi, onda to nije uredu”, smatra Medunjanin.

“Ja sam dolazio i plaćao svoju kartu za reprezentaciju kada je bio naprimjer Baždarević. Opet meni je to normalno, kada voliš fudbal, voliš reprezentaciju”, istakao je on.

Zatim je otkrio kako niko od fudbalera nije želio da ide u Japan na Kirin Kup, koji su na kraju Zmajevi predvođeni Mešom Baždarevićem osvojili u potpuno izmijenjenom sastavu.

“Niko nije htio da ide u Japan. Rekao sam – kako možeš kao selektor da pustiš da idu igrači u Japan pa sam rekao da neću ni ja da idem. Onda me on molio da idem i ja, ali ja sam otišao jer to nije bio problem. Takve stvari da neko kaže mimo trenera da neće da ide… Da je bila Njemačka, svi bi otišli pješke u Japan. Trener treba biti jak i da ima autoritet”, poručio je on u razgovoru za N1.

Govorio je i o situaciji s nekada našim prvim golmanom Asmirom Begovićem.“Ne znam da li ima nešto lično, znam da je super profesionalac. Uvijek je želio da popravi situaciju i napravi nešto bolje. Mislim da takav igrač ne bi smio imati takav tretman, nije to zaslužio. Mislim da još želi da igra, on je željan igre i nikada ne bi odbio reprezentaciju. Ne znam šta je tu i razlog, sigurno je nešto, Begović bi uvijek trebao da bude u reprezentaciji”, istakao je Medunjanin.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here